Duurzaamheid

De bijdrage die wij leveren aan een betere wereld

Bij UniGear houden we van verbinden. Niet alleen willen we mensen en onderwijsinstellingen met elkaar verbinden, maar ook de mens met het welzijn van de planeet. Samen moeten we niet alleen betrokken zijn bij elkaar, maar ook bij onze aarde. Wij nemen daarin onze verantwoordelijkheid en willen onze impact zoveel mogelijk beperken door duurzame keuzes te maken die ook bijdragen aan een socialere wereld

Tegengaan van de wegwerpcultuur

In de promotionele sector worden er ieder jaar heel veel producten gemaakt die door productie zeer belastend zijn voor het milieu en vaak weggegooid worden, waardoor ze zorgen voor vervuiling van de wereld om ons heen. Daarom geloven wij erin dat merchandise verduurzaamd moet worden. We willen het gebruik van grondstoffen en materialen die niet hergebruikt kunnen worden verminderen en het gebruik van gerecyclede materialen bevorderen. 

Verantwoorde inkoop & transport

Wij streven naar duurzame ontwikkeling in de gehele keten. Het gehele proces, van inkoop van de grondstoffen tot het leveren van het product bij de klant en de recycling hiervan, ieder onderdeel moet aan onze criteria voor duurzaamheid voldoen. Wij pakken hierbij de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties met beide handen aan om bij te dragen aan een betere en duurzamere toekomst.

Lokale sociale initiatieven

Wij zijn continue bezig met het verbeteren van deze processen, door relevante partnerschappen aan te gaan, betere grondstoffen te gebruiken en in te spelen op lokale maatschappelijke initiatieven. Zo kunnen we een uniek aanbod leveren voor iedere onderwijsinstelling en tegelijkertijd bijdragen aan een betere wereld door betrokkenheid bij de lokale gemeenschap.

Mensen verbinden

Wij houden van het verbinden van mensen en van communities met de onderwijsinstelling. Door middel van merchandise helpen wij onderwijsinstellingen op een duurzame en sociale manier hun identiteit uit te dragen en mensen bij elkaar te brengen. Zo gaan we van ‘ik’ naar ‘wij’. Hierbij zorgen we altijd dat de merchandise past binnen jullie huisstijl en behoeftes van de doelgroep.

100% circulaire merchandise

Als duurzame doeners zijn we steeds op zoek naar het meest duurzame materiaal. Wij streven naar een 100% circulaire wereld. Daarom hebben wij al meerdere duurzame en circulaire innovaties doorgevoerd binnen ons assortiment. Benieuwd naar wat we voor jullie kunnen betekenen, neem gerust contact met ons op

Copyright © 2023-The Gear Company BV, Inc. All rights reserved.