Duurzaamheid

 

De bijdrage die wij leveren aan een betere wereld

Bij UniGear houden we van verbinden. Niet alleen willen we mensen en onderwijsinstellingen met elkaar verbinden, maar ook de mens met het welzijn van de planeet. Wij nemen daarin onze verantwoordelijkheid en willen zoveel mogelijk impact maken door duurzame keuzes te maken en te stimuleren, die ook bijdragen aan een socialere wereld. Als duurzame doeners streven we hierin naar een 100% circulaire wereld en zijn we steeds op zoek naar het meest duurzame materiaal. Daarom hebben wij al meerdere duurzame en circulaire innovaties doorgevoerd binnen ons assortiment. Benieuwd wat we voor jullie kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op. 

 

Tegengaan van de wegwerpcultuur

In de promotionele sector worden er ieder jaar heel veel producten gemaakt die door productie zeer belastend zijn voor het milieu en vaak weggegooid worden, waardoor ze zorgen voor vervuiling van de wereld om ons heen. Wij geloven dat het anders kan en willen daarom merchandise verduurzamen. We willen het gebruik van grondstoffen en materialen die niet hergebruikt kunnen worden verminderen en het gebruik van gerecyclede materialen bevorderen. Daarom zoeken we in ons aanbod steeds naar duurzame materialen die eerlijk geproduceerd zijn en het liefst ook een maatschappelijke bijdrage leveren. Dit betekent ook dat kwaliteit van onze producten voorop staat. Wij ontwikkelen daarom alleen producten die extra lang meegaan en zoveel mogelijk hergebruikt kunnen worden.  

Verantwoorde inkoop en transport

Wij streven naar duurzame ontwikkeling in de gehele keten. Het gehele proces, van inkoop van de grondstoffen tot het leveren van het product bij de klant en de recycling hiervan, ieder onderdeel moet aan onze criteria voor duurzaamheid voldoen. Wij pakken hierbij de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties met beide handen aan om bij te dragen aan een betere en duurzamere toekomst. Per product zie je in onze webshops van welk duurzaam materiaal het product gemaakt is. Onze producten worden zoveel mogelijk lokaal vervoerd, met zo min mogelijk CO2 footprint.

Lokale sociale initiatieven

Wij zijn continue bezig met het verbeteren van onze processen, door relevante partnerschappen aan te gaan, betere grondstoffen te gebruiken en in te spelen op lokale maatschappelijke initiatieven. Zo kunnen we een uniek aanbod leveren voor iedere onderwijsinstelling en tegelijkertijd bijdragen aan een betere wereld door betrokkenheid bij de lokale gemeenschap. Wij werken met meerdere lokale partners samen zoals duurzame en sociale ondernemers en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Zo verminderen we niet alleen onze CO2 uitstoot, maar creëren ook werkgelegenheid en kansen voor mooie, lokale en duurzame initiatieven.

Mensen verbinden

Maar bovenal houden we van verbinden. Het verbinden van mensen en van communities met de onderwijsinstelling, zodat ze met trots hun verbondheid met de universiteit, hogeschool of andere school uit kunnen dragen. Daar is het natuurlijk ook allemaal ooit mee begonnen. Door middel van merchandise en duurzame relatiegeschenken helpen wij onderwijsinstellingen op een duurzame en sociale manier hun identiteit uit te dragen en mensen bij elkaar te brengen. Zo gaan we van ‘ik’ naar ‘wij’. Uiteraard zorgen we daarbij dat de merchandise en custom made webshop past binnen de gewenste huisstijl en aansluit bij de behoeftes van de doelgroep.

 

Copyright © 2023 - 2024 UniGear. All rights reserved.