Over ons

UniGear, from me to we gear

Bij UniGear houden we van verbinden. Het verbinden van mensen, van communities, maar ook het verbinden van de mens met het welzijn van de planeet. We willen impact maken door de promotionele wereld en relatiegeschenken te verduurzamen en tegelijkertijd een maatschappelijke bijdrage te leveren door samen te werken met duurzame en sociale ondernemers en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Door middel van duurzame merchandise helpen wij onderwijsinstellingen hun identiteit uit te dragen en mensen bij elkaar te brengen. Zo gaan we van ‘ik’ naar ‘wij’ en zorgen we bovendien voor een aanbod waar de onderwijsinstelling trots op kan zijn! 

 

 

Het ontstaan van UniGear

In 2004 studeerde eigenaar Marnix de Vries Internationale Bedrijfskunde aan de Universiteit van Maastricht. Daar genoot hij niet alleen van het bruisende studentenleven, maar merkte hij ook dat hij echt iets mistte, namelijk een gave hooded sweater met het logo van de universiteit. Daarom besloot hij zelf als student een shop in Maastricht te beginnen met universiteitskleding: “Ik was echt op zoek naar een gave duurzame hoodie, waarmee ik mijn verbondenheid met de universiteit kon uitdragen. Toen deze niet bleek te bestaan, heb ik zelf het initiatief genomen en ben ik in contact gekomen met de universiteit om een shop te beginnen." In 2006 ging hij de grens over naar België. Inmiddels is ons kantoor gevestigd in Zeist en zetten we ons met ons team iedere dag in om de beste service en kwaliteit te leveren en te zorgen voor tevreden en terugkerende klanten middels webshops en fysieke verkooppunten.  

Dé specialist in de onderwijsmarkt

Met onze 20 jaar ervaring en marktleiderschap in Nederland en België, kunnen wij met recht zeggen dat wij dé specialist zijn op het gebied van merchandise binnen de onderwijsmarkt. Wat ons zo bijzonder maakt, is dat duurzaamheid en maatschappelijke impact voorop staan. We hebben bovendien veel kennis van de markt en kunnen volledig ontzorgen. Van productontwikkeling tot custom made webshops, voorraadbeheer, fysieke verkooppunten, communicatie en customer care. Kortom we nemen alles uit handen, zodat je hier als opdrachtgever geen omkijken meer naar hebt!  Of het nu gaat om een duurzame hoodie met eigen logo, of een op maat gemaakte webshop, we helpen je graag verder!

 

 

 

 

Wat doen we allemaal?

 

Productontwikkeling

 

Met ons team van marketingspecialisten en designers helpen wij onderwijsinstellingen een aantrekkelijke, duurzame merchandise lijn te ontwikkelen die aansluit bij de doelgroep en past binnen jullie kernwaarden en huisstijl. Op zoek naar maatwerk, ook dan ben je bij ons aan het goede adres!

 

Custom made webshop

 

Net zo belangrijk is een aansprekende full responsive webshop in de look en feel van jouw onderwijsinstelling. Wij richten niet alleen de webshop voor je in, maar handelen ook nog de verkoop en verzending naar de klant af in samenwerking met onze klantenservice. Ook hier geen omkijken naar dus!

Fysieke verkooppunten

 

Onderdeel van de customer experience zijn de fysieke verkooppunten. Denk aan verkooppunten op de onderwijsinstelling en lokale events. Wij zorgen dat dit tijdig en in lijn met de look en feel verzorgd wordt.

Lokale sociale partners

 

Duurzaamheid en het bijdragen aan lokale sociale initiatieven staan bij ons hoog in het vaandel. Wij werken met meerdere lokale partners samen zoals duurzame en sociale ondernemers en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Zo kunnen we een uniek aanbod leveren en tegelijkertijd bijdragen aan een betere wereld.

Voorraadbeheer

 

Geen zorgen over de inkoop van producten, het bijhouden van de voorraad of het logistieke transport, wij regelen het voor jullie! Hierbij zorgen we voor een zo klein mogelijke footprint. Zo heeft iedere student of medewerker tijdig zijn of haar favoriete product in huis.

Analyse

 

De markt verandert en jij bent natuurlijk ook druk bezig. Met onze kennis van de markt houden wij de trends in de gaten, analyseren wij verkoopcijfers en testen wij regelmatig concepten onder de doelgroep om zo de juiste keuzes te blijven maken.

 

Copyright © 2023 - 2024 UniGear. All rights reserved.